Slumpa  |  Lägg till  |  Om

GG

  118  52
GG betyder Good game. Kommer från engelskans ''Good'' som betyder bra, och "Game" som betyder spel.

Man använder sig av denna förkortning i spel, t.ex. League of legends. I slutet av spelet när man vinner och det har gått bra kan man skriva ''GG wp" (Good game, well played)
Ifall det går dåligt brukar man skriva "Bg" (Bad game)

gg wp bg förkortningar
Av Raymond utan den 7 juli 2014

GG

  53  18
Ursprungligen står förkortningen "GG" för "Good Game", och användes specifikt i avslutandet av en spelsession när två parter vill tacka varandra för god match. Den klassiska användningen är alltså att ett "gg" möts av ett "gg", som en typ av handskakning. På svenska förekommer uttrycket även som verb, att "gg:a", med betydelsen "att slänga in handduken", att indikera att man ger upp.

Utifrån det ursprungliga användandet kan "gg" också användas på ett par olika sätt i negativ mening. Man kan till exempel skriva "gg" när det är uppenbart att man är på väg att vinna matchen för att förolämpa motståndaren i den mening att de kanske glömt att ge upp. Det används också på svenska i bred mening för att indikera att något är över, eller som invektiv för att indikera att något är otroligt löjligt eller svårt att acceptera.


"Det var uppenbart att matchen var förlorad, snarare än att slösa tid drog den förlorande spelaren en GG" --- "Kan du fatta att Sebastian gick på en arbetsintervju i mjukisbyxor?" - "GG"
Gaming internet
Av yoloswag420blazeit den 28 oktober 2015

gg

  18  8
Betyder good game och används oftast i spel i slutet av onlinematcher för att visa att man tyckte det var en bra match. Kan också användas ironiskt när någon misslyckas med något och betyder då att man troligen kommer förlora om personen som misslyckade var i ditt lag.

*man vinner matchen*
"gg"
eller
(Ironiskt) "Gg nu är det kört, bra jobbat..."

gg good game spel wp
Av Sy Talon den 11 juli 2014

gg

  14  6
"gg" betyder "good game". Förkortningen används ofta i chatten i spel efter en match av något. Man kan även använda ordet i andra sammanhang, då i betydelsen "nu är det över".

shono blir tagen av aina, de är gg.

-bror, har din lur blivit baxad?
-ah nu är det gg.

gg good game det är över slut det är kört Chatt
Av lindz den 16 mars 2015

gg

  9  16
good gay

när en kille suger av en kille riktigt bra
Good gg gay
Av huhuh den 29 april 2019

gg

  2  18
gay guy

om en kommer ut som gay. kan man skoja med att den är gg (gay guy)
gg gay aja
Av Niklas Håkansson den 20 december 2019
Närliggande ord: Genda gendish Generalknas Generation bortskämd gensare Gerde gesh Geting Gfb Gfti gg ggg ggr ggwp ghettoapotek Ghettoborg Ghettofågel ghäda ghändi Gibb Gibba


Gillar du Slangopedia? Klicka på våra annonser när du ska handla på nätet!