Slumpa  |  Lägg till  |  Om

Sosse

  91  36
Nesättande för snåla och gärna gråa och tråkiga människor.
Kan även användas för överdrivet präktiga typer som hellre sitter hemma och ugglar än festar loss på helgen.

Sker hemma-sitteriet för att spara in på utgifterna är kombinationen klockren för att etiketten "sosse" bör kunna utdelas.


Hördu Erik ska du med och till krogen X?
Nä, jag är inte sugen å så är allt så dyrt nuförtiden.

Snyt dig sossen, klart du ska med!

skällsord motsatsord till festprisse
Av moegan den 5 januari 2010

Sosse

  33  20
En person som insett att det också lönar sig att sitta hemma i soffan och leva på a-kassan. Alternativt en person vars högsta dröm att vara kommunalanställd och betala mer skatt än vad som är nödvändigt.

Person 1: Hur kommer det sig att du har råd med dyra bilar, anständiga kläder och försörja dina barn samtidigt?

Person 2: Ja du vet, det lönar sig att jobba när Moderaterna regerar.

Person 1: Du kanske har rätt. Jag som sosse kanske borde starta eget företag och börja tjäna pengar med gott samvete, istället för att leva på bidrag och ligga i soffan. Jag menar moderaternas politik tvingar mig numera att arbeta.

Person 2: Inte för att vara taskig, men att leva som en sosse belastar snarare samhället än gynnar det. Det är ju liksom bättre att sjuka, pensionärer och skola får dessa pengar istället för fullt friska soffligandes sossar ska bedra skattebetalarna på pengar.

Synonymer: Kommunalarbetare snyltare bedragare
Av Callee den 21 maj 2016

Sosse

  15  6
En socialist

Fy på dig sosse
Sosse skit
Av OOO den 14 november 2017

Sosse

  12  12
Någon som gnäller på alla andra som har pengar. Har svårt att agera även när det är solklart att man ska göra det. En individ (kan även vara djur) som söker ett jobb som den inte får, ger upp på arbetslivet och lever på A-kassa samt socialbidrag. Gillar varken att arbeta eller sätta mål.
Kort förklarat:
Omotiverad eller lat enhet


Kalle:
"Pelle nu har du suttit på soffan och ätit chips i fyra veckor! Vad håller du på med?"

Pelle:
"Ja! Jag testar ju livet som sosse bara. Det är viktigt att kunna se politik från allas perspektiv."

socialism Moderaterna Politik
Av Storstadsbon som börjar på W den 10 april 2018

Sosse

  40  74
En person som är jävligt trött på de blå frihets- och egetvaldunsterna som alliansen slår i ögonen på folk. Sosse, en person som vet att människan är ett flockdjur och klarar av att inse konsekvenserna av detta enkla faktum. En person som lämnat tonårsmentaliteten och dess egocentrism i tid, dvs. typ vid tjugoårsåldern. En person vill att alla ska med och som mår skit av att åka ut på ett jävla köpcentrum där utanförskapet lullar runt. En person som börjar uppfatta konsumtion som ersättning för religionen, ett opium för folket. En person som är jävligt trött på att åka vidare till nästa köpcentrum eftersom medicinen inte fanns på det jävla privata apoteket. En person som är pisstrött på all den byråkrati som uppstår i det jävla valfrihetslandet. En person som inte fattar varför alla tror att något ska bli billigare för slutkunden bara för någon jävla moms sänks. En person som är skettrött på alla tonåringar i 35-årsåldern som lipar på akuten för att de inte får antibiotika för sitt förkylningsvirus. En person som får fnatt på likriktningen som konkurrens- och konsumtionssamhället skapar, den där likriktningen som tydligen är så mycket finare än statliga direktiv, dvs. en person som inte fattar att det är mycket bättre om ett multinationellt företag bestämmer byggnormerna än om staten gör det, att det är mycket friare om Hornbach och Bauhaus bestämmer hur det ska se ut hemma hos dig än om staten gör det. En person som undrar varför i helvete det är så mycket bättre om den som har mest pengar och finast aktiebolag ska bestämma över ditt liv än om staten gör det.

Jag
Sosse valfrihet staten konkurrens
Av Storstadstrött den 29 december 2012
Närliggande ord: sonkig Sopen sopis soppa soppatorsk Sopperoautism Sopslut Sork Sorkdödare Sorken Sosse sossebandy Sosseblask sossechoklad sossecontainer Sossehockey Sossesnöre sossetaxi Sota Sothora sotpigg


Gillar du Slangopedia? Klicka på våra annonser när du ska handla på nätet!