Slumpa  |  Lägg till  |  Om

dysse

  19  10
Dysse är slang för dyslexi/läs-och skrivsvårigheter. Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är en varaktig funktionsnedsättning som innebär svårigheter med att läsa och skriva. Funktionsnedsättningen beror på en störning i vissa språkliga funktioner vilket hindrar automatisering av ordavkodningen. Dyslexi är inte relaterat till intelligensnivå.

Dysse är dyslektikernas egna ord, för att det lätt att säga och stava till. Används också för att förenkla och beskriva känslor och påföljder kring sin dysse. T.e.x en dyslektisk elev som läser en text får ansträngas sig mer och därav gör av med mer energi. Resultat blir att eleven blir trött, på grund av sin funktionsnedsättning d.v.s dyssetrött. Eller att frustration över svårighet med sin funktionsnedsättning blir för mycket och man behöver agerar ut, dyssebryt. Blir det en bra eller dålig dyssedag? Möjlighet för dyslektiker att beskriva för sin omgivning om man har en dag där ens svårigheter inte påverka så mycket eller att det är dålig dag där allt blir svårare.
slang dyslexi funktionsnedsättning
Av dyssepower den 16 oktober 2014

dysse

  7  1
Någon som har dyslexi

hej, har du en camera?

Idiot, det stavas kamera, jävla dysse.

skällsord sjukdom
Av caroline k häversjö den 30 juni 2013
Närliggande ord: dygna dyng dynga dynga sig dyngcepar dynghylla dyngo Dyngrak dyngrauk dyngställ dysse Dåda dåka Dårdimpen däcka Däcksparkare dähärby Däka Dändruskt däng Där


Gillar du Slangopedia? Klicka på våra annonser när du ska handla på nätet!